GastroPan: 130 de furnizori din 22 de ţări îşi prezintă inovaţiile tehnologice şi ideile de afaceri, în perioada 28 – 30 martie, la Arad

Expoziţia Internaţională GastroPan – cel mai important eveniment profesional dedicat afacerilor din panificaţie, cofetărie şi HoReCa – se desfăşoară în perioada 28 – 30 martie 2019 la Arad, unde peste 130 de furnizori din 22 de ţări cu tradiţie în domeniu îşi vor prezenta inovaţiile tehnologice, echipamentele, ingredientele, ustensilele, soluţiile şi ideile de afaceri.
Organizatorii mizează în acest an pe un număr de 20.000 de vizitatori: antreprenori, specialişti şi furnizori din industria de profil.
“GastroPan este o sursă de inspiraţie pentru vizitatori, aceştia intrând în contact direct cu cele mai noi echipamente, ingredientele şi tehnicile de lucru care pot fi experimentate la standurile expoziţiei. Comparativ cu anii anteriori, în ofertele expozanţilor se observă o creştere a calităţii şi diversităţii produselor şi serviciilor din domeniu. Producătorii urmăresc să asigure valoarea nutriţională, gustul şi prospeţimea produselor, iar în ceea ce priveşte tehnologia, tendinţa este digitalizarea şi automatizarea producţiei, pentru a substitui deficitul de forţă de muncă. Latura comercială a acestor afaceri cunoaşte, de asemenea, o îmbunătăţire continuă, observându-se accentul mare pe care operatorii îl alocă interacţiunii directe cu consumatorii”, precizează reprezentanţii Boro-Info Group, organizatorul evenimentului.
Porţii mai mici, dar cu valoare adăugată mai mare, brutării cu opţiune de servire a mesei, hoteluri cu produse de patiserie proaspăt coapte, îngheţată artizanală preparată în faţa clientului, torturi fără zahăr, pâine fără gluten sau deserturi fără lactoză, toate acestea sunt doar câteva din tendinţele care vor fi prezentate în perioada 28-30 martie, la Arad, în cadrul Expoziţiei Internaţionale GastroPan.
Circa o treime dintre expozanţii GastroPan 2019 vor sosi din 22 de ţări cu tradiţie în panificaţie, cofetărie şi HoReCa, atraşi fiind de potenţialul pieţei româneşti.
România este văzută de investitori drept ţara UE cu cel mai mare consum anual de pâine pe cap de locuitor (82 kg, potrivit datelor ROMPAN şi Gfk), cu o economie în creştere susţinută şi o piaţă de alimentaţie publică de peste 20.000 de companii care investesc permanent în satisfacerea nevoilor consumatorului modern.
Expoziţia poate fi vizitată la Expo Arad, pe o suprafaţă de 7.200 mp, în perioada 28-30 martie, între orele 10:00 – 18:00, pe bază de talon de acces. AGERPRES