Gala Wall-Street 2017 a premiat 11 companii româneşti vizibile la export

Un număr de 11 companii româneşti vizibile la export au fost premiate pentru excelenţă în business, în cadrul Galei Wall-Street 2017, eveniment care a avut loc la Hotelul Sheraton din Capitală. Premiile au fost acordate în urma unui studiu realizat pentru wall-street.ro de Mkor Consulting, în comunităţile de români din diaspora.

Premiul pentru cel mai “ameţitor” brand românesc în străinatate a fost câştigat de compania Cotnari SA. “În spatele acestui premiu stă foarte multă muncă. Vreau să le mulţumesc organizatorilor pentru această iniţiativă”, a declarat Ionuţ Miu, director de vânzări Bucureşti în cadrul Cotnari SA.

Premiul pentru cel mai “greu” brand românesc a ajuns la Dacia Renault Group, iar cel mai “dulce” brand românesc a fost desemnată compania Kandia Dulce SA (pentru brandurile Măgura şi Ciocolata ROM).

Brandul cu cea mai frumoasă poveste în stil american a fost câştigat de Pufuleţii Gusto (Pheonixy SRL), iar cel mai “frumos” brand românesc peste hotare poartă numele de Gerovital (produs de Farmec).

Cea mai cunoscută apă românească peste hotare este Romaqua Group SA – Borsec. “Suntem o companie cu o cifră de afaceri de 155 milioane de euro şi deţinem şase fabrici, cu aproximativ 2.000 de angajaţi la nivelul ţării”, a afirmat Mihaela Drăghici, director de PR în cadrul Romaqua Group SA.

Premiul pentru “Cel mai vechi brand de bere românească” a fost câştigat de Timişoreana, iar premiul pentru cel mai cunoscut brand de mâncare românească peste hotare a ajuns la Scandia Food, pentru brandurile Salam de Sibiu şi Pate Bucegi. Premiul pentru cel mai “dospit” brand din România a mers către Boromir SA.

În cadrul Galei Wall-Street 2017 au fost acordate şi două premii speciale. Premiul special “Cel mai tânăr brand romanesc din Sillicon Valley” a fost câştigat de Qualitance, iar cel de-al doilea premiu special a mers către Banca Transilvania, pentru “banking fără graniţe”. AGERPRES