Gala Premiilor Revistei CARIERE a premiat români care excelează în antreprenoriat, leadership, cultură și inovație

Revista CARIERE a desemnat pe 14 decembrie câştigătorii celei de-a V-a ediţii a Galei Premiilor CARIERE, într-un eveniment care a reunit elita comunității de antreprenori, manageri și specialiști de renume național și internațional, dar și personalități cultural-artistice și reprezentanți ai societății civile. Anul acesta, tema centrală a Galei a fost „Români care inspiră”, în linia celebrării Centenarului Marii Uniri.

Printre laureați, s-au numărat, deopotrivă, personalități publice, a căror notorietate a depășit granițele țării, dar și specialiși sau antreprenori mai puțin cunoscuți, care promovează afaceri inovatoare, bazate pe reinventarea tradițiilor românești.

În acest an s-au acordat 6 premii de excelenţă, pentru 6 categorii:

 1. Liderii Noii Românii
  2. Români de Departe
  3. Management General
  4. Exclusiv Românesc
  5. Întemeietorii de Visuri
  6. Leadership pentru Întreaga Carieră

Pentru primele cinci categorii, cititorii și publicul din comunitatea on-line au votat câte unul dintre cei cinci nominalizați selectați din lista de propuneri a redacției. Ultimul dintre premii este decernat onorific de către redacția revistei CARIERE și este dedicat unei personalități emblematice pentru societatea românească.

Cele șase premii de excelenţă ale acestei ediţii sunt:
1.   Liderii Noii Românii–Vlad Voiculescu
Pentru programele umanitare MagiCAMP și MagicHome, destinate susținerii copiilor bolnavi de cancer și familiilor lor.
Trofeu înmânat deAna Maria Marian – Director general al Intermedicas

 1. Români de Departe–Adrian Lobonțiu– unul dintre pionierii și promotorii chirurgiei robotice și tele-satelitare, un nume de referință în chirurgia endo-gastrică din Franța și Statele Unite
  Trofeu înmânat de Florin Tătaru, HR Director al Enel România
 2. Management GeneralBibiana Stanciulov, directorul general al companiei Sonimpex Serv Topoloveni, care produce marca „Magiun de prune de Topoloveni“ din Argeş, un brand care are 103 ani de existență pe piața românească
  Trofeu înmânat de Andrei Dunuță, co-fondator al SELFTRUST Academy
 3. Exclusiv Românesc– Dana si Ion Georgescu, Moara de Hârtie de la Comana – antreprenori care promovează meșteșugurile tradiționale românești prin intermediul atelierelor și workshop-urilor organizate  pentru copii și adulți.
  Trofeu înmânat de Elena Pap, Director General Up România
 4. Întemeietorii de Visuri – Corina Puiu, co-fondator și director executiv al Teach for Romania, un program care oferă celor mai sărace comunități din această țară profesori care au reușit să-i facă pe elevi să le placă la școală.
  Trofeu înmânat de Mioara Popescu, Președinte Executiv, IDEA BANK.

6.Leadership pentru Întreaga Carieră–  Mircea Cărtărescu, cel mai premiat scriitor român în străinătate, poet, prozator, eseist, critic literar şi publicist, profesor și mentor al multor generații de studenți
Trofeu înmânat de Raluca Ezaru, Director Corporate Communication,Telekom Romania.