“Crede-mă, te mint! Confesiunile unui manipulator media”, de Ryan Holiday

Editura ACT și Politon anunță apariția volumului “Crede-mă, te mint! Confesiunile unui manipulator media” în format carte tipărită precum și audiobook, în lectura actorului Cosmin Șofron. Cartea lui Ryan Holiday, un nume recunoscut în domeniul strategiilor media, a apărut în 2012 și a devenit bestseller pe lista Wall Street Journal.

Pornind de la premisa faptului că mass-media este organizată ineficient astăzi, că jurnalismul de calitate tinde să dispară, verificarea informațiilor din 3 surse a rămas doar un mit pentru că nimeni nu mai are timp și nici măcar interes să o facă. Greșelile publicate se transformă doar într-un mod de a atrage mai mulți cititori pe pagină, fără sancțiuni.

Strategia de manipulare media descrisă de Ryan Holiday, care funcționează în baza principiului promovării la scară ierarhică începând de la blogurile mici și terminând cu canalele media naționale, poate fi utilizată atât pentru a promova o știre de scandal cât și în scopuri caritabile, după cum demonstrează autorul. Există câțiva pași bine stabiliți din care, dacă îi urmați, puteți beneficia de promovare la nivel național și, în consecință, de sute de mii sau chiar milioane de vizualizări pe paginile dumneavoastră online.

Suficient de curajos și perfect cunoscător al mecanismului, Ryan Holiday scoate la lumină mecanismele de manipulare utilizate de jurnaliști pe internet pentru a obține vizualizări de la audiența interesată. Modul în care uneori această cultură digitală a invenției scapă de sub control distrugând viețile oamenilor reali este de asemenea perfect documentat de către autor. Chiar dacă nu ajungem, citind volumul, până la soluția prin care poate fi oprită această manipulare continuă, totuși simplul fapt că devenim conștienți de varianta în care funcționează poate fi de mare ajutor.

Volumul “Crede-mă, te mint! Confesiunile unui manipulator media” conține numeroase studii de caz cu exemple concrete care vă pot ajuta să vă creșteți în mod exponențial vizualizările pe site-urile proprii și poate deveni “arma secretă” cu care vă veți diferenția de concurență.