Craiova găzduiește, pe 18 martie, Forumul Industriei Auto 2019

Consiliul Judeţean Dolj a votat alocare sumei de 16.000 lei pentru organizarea la Craiova, în data de 18 martie, a Forumului Industriei Auto 2019, eveniment care face parte din calendarul reuniunilor organizate în ţară pe perioada mandatului Preşedinţiei la Consiliul Uniunii Europene.

“Este vorba poate de cel mai mare eveniment care s-a petrecut vreodată la Craiova la care vor veni, sperăm, toţi miniştrii transporturilor din ţările UE, directori de mari corporaţii din industria auto, conducerile celor fabrici auto din România – Dacia şi Ford, premierul României, comisarul european pentru comerţ, industrie şi antreprenoriat, mai mulţi membri ai Guvernului României”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Participanţii la eveniment vor efectua şi o vizită la fabrica Ford din Craiova. Evenimentul va fi dedicat dezbaterilor care privesc prezentul şi viitorul industriei auto în Europa şi în lume, măsurile legislative la nivel european şi mondial, conformarea la regulile şi reglementările de pe piaţa auto. La forum vor participa reprezentanţi ai producătorilor şi asociaţiilor de producători, ai furnizorilor de componente şi servicii, specialişti care contribuie cu expertiză la conceperea şi aducerea de noi soluţii şi tehnologii în ceea ce priveşte dezvoltarea vehiculelor ca element de business precum şi experţi ai comisiei europene însărcinaţi cu urmărirea aplicării ş respectării legislaţiei UE, respectiv a directivelor şi regulamentelor din domeniu. AGERPRES