Consiliul Naţional al IMM-urilor lansează proiectul “SME Academy”

Promovarea unei ocupări sustenabile şi de calitate a forţei de muncă din mai multe regiuni prin oferirea unor cursuri integrate de formare profesională este principalul obiectiv al lansării, începând cu luna mai 2018, a unei Academii pentru IMM-uri, a anunţat preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu.

“SME Academy”, proiect cu o valoare totală de peste 3,263 milioane lei (100% finanţare nerambursabilă), va fi implementat în perioada mai 2018 – mai 2019. Obiectivul general al proiectului este reprezentat de promovarea unei ocupări sustenabile şi de calitate a forţei de muncă din regiunile Nord Est, Centru şi Sud Est, prin oferirea unor cursuri integrate de formare profesională pentru 600 de întreprinzători, manageri şi angajaţi ai departamentelor de resurse umane, în vederea adaptării activităţii acestora la dinamica sectoarelor economice cu potenţial competitiv.

“Lansăm SME Academy, o iniţiativă care vizează formarea continuă a antreprenorilor prin metode inovative şi creative. Avem concepte precum ‘SME Bootcamp’ în cadrul căruia organizăm cursuri de antreprenoriat, managementul inovării, educaţie financiară şi managementul resurselor umane, oferim servicii de business coaching şi experienţa unui program inovativ de învăţare prin sport şi realizăm o aplicaţie mobilă”, a precizat Florin Jianu.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. AGERPRES