Compania Iulius își unește forțele cu Atterbury Europe

Compania IULIUS şi Atterbury Europe au înființat un fond financiar comun, cu cote egale de participare (50/50), pentru dezvoltarea ansamblului mixt Openville Timişoara, precum şi a altor proiecte care urmează a fi demarate. Totodată, parteneriatul cu Atterbury Europe va contribui la susţinerea strategiei de consolidare la nivel regional a reţelei de mall-uri creată sub brandul IULIUS MALL, prin deţinerea în comun, în proporţie de 50% fiecare, a părţilor sociale aferente IULIUS MALL IAŞI, IULIUS MALL TIMIŞOARA, IULIUS MALL CLUJ şi IULIUS MALL SUCEAVA.

Atterbury Europe este deţinută în comun de două companii sud-africane: Atterbury Property Holdings şi Steinhoff International Holdings. Steinhoff este unul dintre cei mai mari retaileri din lume şi este prezent în România prin comerciantul de mobila kika şi prin Pepco.

„În ultimii 17 ani, compania IULIUS s-a dedicat realizării de proiecte regionale de referință pentru dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor, iar acordul cu Atterbury Europe are un rol important în accelerarea acestei strategii. Asocierea noastră combină know-how-ul şi poziţia dominantă pe care o avem pe piaţa din România, cu puterea financiară şi experienţa în property management ale acestui prestigios grup internaţional. Împărtăşim aceeaşi viziune de business şi suntem convinşi că, împreună, ne vom consolida strategia de creştere, aducând plus valoare portofoliului şi implementând noi proiecte de referinţă”, a declarat Iulian Dascălu, preşedintele companiei IULIUS.

Proiectul Openville din Timişoara în care vor investi sud-africanii este unul ambiţios, care necesită o investiţie de 220 de milioane de euro. La finalizare, Openville a avea peste 130.000 mp de spaţii de birouri în şapte clădiri, 31.000 mp de retail, peste 450 de magazine, restaurante şi cafenele tematice, un cinema multiplex, o zonă de fresh market şi patru săli de evenimente.

„Strategia de investiții a Atterbury Europe urmărește să lucreze cu jucătorii de prim rang din țările în care alegem să investim. Suntem încântaţi de faptul că prezenţa noastră în Europa, alături de legăturile pe care le avem cu Africa de Sud, a condus la asocierea cu grupul IULIUS din România”, a declarat Henk Deist, CEO al Atterbury Europe.

Portofoliul companiei IULIUS va fi administrat în continuare de aceeaşi echipă de specialişti în property management.

379 Total Views 1 Views Today