Compania clujeană Aluterm a vândut anul trecut uşi şi sisteme de acces de 7,4 mil. euro

Furnizorul de produse şi servicii pentru industria construcţiilor Aluterm Group din Cluj, controlat de antreprenorii Andreea Strugaru, Radu Bogdan Opriş şi Monica Adriana Sagmar, a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 7,4 milioane de euro, în creştere cu 27% faţă de anul anterior.

”Din ce în ce mai multe companii de pe plan local mizează pe automatizări pentru a spori confortul şi siguranţa utilizatorilor spaţiilor construite de orice fel – de la clădiri de birouri, centre comerciale, spaţii industriale şi parcări la aeroporturi”, a declarat Andreea Strugaru, managing partner la Aluterm Group.

Strugaru a spus că avansul companiei vine din creşterea vânzărilor produselor şi soluţiilor „inteligente” care îmbunătăţesc experienţa utilizatorilor, precum soluţiile de automatizare a accesului în clădiri – cu funcţii speciale de asigurare a securităţii, de control al accesului, de evacuare în siguranţă în cazuri de cutremure/incendii/explozii şi soluţii de evacuare automată a fumului, soluţii de aerisire automată a clădirilor, soluţii de gestionare automată a parcărilor.

Cele mai scumpe uşi automate instalate sunt cele din gama uşilor rotative de diametre mari sau construite din materiale speciale. De exem­plu, uşile rotative cumpărate de grupul Iulius pentru proiectele United Business Center sau Palas sunt nişte uşi ex­clusiviste din punct de vedere estetic, fiind acoperite cu bronz. O astfel de uşă poate să ajungă la un preţ de 60.000 euro.