Banca Transilvania se pregătește să implementeze plăţile instant în monedă străină

Banca Transilvania a devenit prima bancă din România care a aderat la sistemul global de plăţi instant GPI, astfel că a început să se pregătească de implementarea plăţilor instant în monedă străină.

Marianna Janssens, expert GPI (Global Payments Initiative), a anunţat, în cadrul ediţiei a 9-a a SWIFT Business Forum Romania, care a avut loc la Bucureşti, că Banca Transilvania este prima bancă din România care a aderat la iniţiativa GPI. Reprezentanţii BT prezenţi la eveniment au confirmat că au început să studieze implementarea GPI, astfel că, de-abia în următoarea perioadă, vor descoperi ce înseamnă această provocare.

GPI este schema globală de plăţi pentru tranzacţiile transfrontaliere, în orice monedă, astfel că tranzacţiile se fac între băncile din ţări diferite, în mod rapid şi transparent. Janssens a arătat că sunt deja 45 de grupuri financiare din întreaga lume care folosesc GPI, dar numărul băncilor care au aderat la GPI este mult mai mare. Băncile din China sunt printre cele mai interesante şi mai avansate în aplicarea GPI, potrivit expertului citat.