Banca Transilvania lansează ceasul pentru plăţi contactless

Banca Transilvania a lansat împreună cu companiile Mondaine, Oberthur Technologies şi Mastercard ceasul BT contactless. Este un instrument de plată care poate înlocui cardul la cumpărături, în ţară şi în străinătate.

Ceasurile sunt produse de compania elveţiană Mondaine, iar pentru varianta BT contactless sunt disponibile trei modele: Clasic-Ladies, Clasic-Men si Premium-Unisex. În funcţie de model, costul este între 1.090 şi 1.690 de lei. Ceasul BT contactless funcţionează ca un card bancar prin accesul la contul curent în lei deschis la Banca Transilvania.

În 2016, Banca Transilvania a lansat brăţara contactless, alte soluţii digitale oferite de bancă fiind facilităţile automatelor de plăţi, opţiunea deschiderii online a unui cont bancar, autentificarea prin parolă unică pentru tranzacţiile online cu cardul sau robotul Livia, care interacţionează cu clienţii folosind Facebook Messenger sau Skype.

Designul ceasurilor a fost inspirat de cel al ceasului gărilor elveţiene, iar din 1986 a fost lansată o întreagă colecţie.