Antibiotice Iaşi a reinvestit an de an profitul obţinut

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a reinvestit anual profitul obţinut, a spus Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi, într-un interviu acordat Ziarului BURSA.

Acesta a explicat: Şi noi am plătit statului dividende de 90%, dar din profitul care a rămas după ce am reinvestit în cursul anului în echipamente şi tehnologii de fabricaţie. Cei care inves­tesc în echipamente şi tehnologii pentru a-şi creşte producţia, primesc o scutire de impozit pe profitul reinvestit, care se deduce din profitul de repartizat către acţionari. Cei care vor să se dezvolte, au o facilitate fis­cală în codul fiscal care spune: «dacă reinvesteşti în cursul anului profitul, cumperi echipamente, utilaje, tehnologii, crescând astfel producţia, te scutim de impozit pe profitul reinvestit».

Printre altele, Ioan Nani a spus că, deşi prin listarea la Bursa de Valori Bucureşti compania a devenit transparentă şi disciplinată, predictibilitatea care lasă de dorit şi taxa de clawback reprezintă factori care stau în calea accesării de către Antibiotice a mecanismelor de finanţare oferite de piaţa de capital.

 

Citiți interviul complet pe Bursa.ro