Gault&Millau anunță lansarea primei ediții a “Ghidului vinurilor românești”, care include 152 de vinuri românești de la 63 crame locale.

După ghidul gastronomic, lansat în mai 2018, care a inclus 141 restaurante și localuri POP din București și alte 5 orașe, Gault&Millau anunță că va lansa un nou ghid pe piața locală – dedicat vinurilor românești. Oriunde este prezent în lume, Gault&Millau face recomandări experte și promovează produsele relevante pe plan local. Astfel, pe lângă ghidul de restaurante care apare în fiecare țară din rețea, ghidul de vinuri are o tradiție de peste 20 de ani în Germania și Austria, ghidul de șampanie din Franța este apreciat de cunoscătorii din domeniu, iar ghidurile de bere și, respectiv, ciocolată din Belgia reprezintă un instrument ideal în descoperirea de produse artizanale.

„Am pornit acest proiect convinși că vinurile românești sunt la un nivel foarte ridicat și că meritărecunoscute ca atare, atât în țară cât și în afara acesteia. Ghidul Gault&Millau reprezintă o premieră, fiind o selecție a celor mai bune vinuri românești plasate într-un context internațional prin metodologia și echipa de evaluatori implicate. Sperăm astfel să contribuim la promovarea unui produs local valoros și cu un imens potențial: vinul românesc”, declară Ștefan Mortici, co-CEO Gault&Millau România.